Verhalen

plant-pot-g6b132a677_1920_Penning
28 jun: Samen de weg van Jezus gaan

Het was een feestelijke optocht. Een prachtig tafereel: een fanfare van jongeren, verkleed als kerstmannen. Ze speelden kerstliederen, terwijl ze door de straten van Haifa gingen en overal zwaaiden de deuren open en gingen mensen langs de kant staan kijken. Het is één van de herinneringen die ik koester aan mijn verblijf in deze prachtige stad.

Hier leest u een van de (bewerkte) toespraken die tijdens een door de stichting georganiseerde thema-avond in 2014 werd gehouden.

Kerk Biram_Reitsma
28 jun: Wie zijn wij? Wie is God?

De positie van christen-Arabieren in Israël verdient onze aandacht. In christelijk Nederland is over het algemeen veel aandacht
voor Israël en haar bevolking. Doorgaans gaat het dan over Messiasbelijdende Joden. In Israël leven ook Arabieren die
Jezus als Verlosser belijden. Hun positie is onderbelicht. Zij hebben het moeilijk. Geen Joden, geen moslims, maar wel Arabisch…
Wie denkt aan hen?

Hier leest u een van de (bewerkte) toespraken die tijdens een door de stichting georganiseerde thema-avond in 2014 werd gehouden.

Elias en Ady Haddad 2-1600
10 apr: Schoolboeken sparen

Elias’ winkel ligt aan een drukke straat dichtbij de Sisters of Nazareth-school. In augustus is het in zijn winkel altijd een drukte van belang om leerlingen uit heel Haifa te voorzien van hun spullen.
De stichting startte een sponsorproject voor schoolboeken voor leerlingen van de SON-school die kampen met een moeilijke financiële situatie. In augustus kunnen ook zij dan bij Elias terecht. Doet u met ons mee?

IMG-20180502-WA0000
21 dec: Online stage?

Veel activiteiten liggen als gevolg van de coronapandemie nog steeds stil. Dus ook de stages in Haifa vanuit Driestar Hogeschool in Gouda.

Maar omdat tegenwoordig zoveel overleg via Zoom en Teams plaatsvindt, waarom dan niet proberen deze media in te zetten voor een soort online stage?

Actie Ora distributie 2
21 dec: Voedselhulp

Voor deze actie zochten we de samenwerking met een lokale christelijke hulpverleningsorganisatie die regelmatig voedselpakketten uitdeelt. In totaal konden we 22 voedsel- en hygiënepakketten uitdelen aan families in Haifa, ongeacht hun religieuze achtergrond.

Parry bouw 14dec2021
20 dec: Bouwen

“Over 7 maanden zal het bouwskelet staan, heeft de aannemer ons verzekerd.” Het zijn de woorden van het hoofd van de Sisters of Nazareth-school, afgelopen juni.

Nu de bouw vordert, is duidelijker te zien hoe groot het bouwterrein is.

Op de hoogte blijven?

Abonneer u dan op onze nieuwsbrief!