Verhalen

IMG-20180502-WA0000
21 dec: Online stage?

Veel activiteiten liggen als gevolg van de coronapandemie nog steeds stil. Dus ook de stages in Haifa vanuit Driestar Hogeschool in Gouda.

Maar omdat tegenwoordig zoveel overleg via Zoom en Teams plaatsvindt, waarom dan niet proberen deze media in te zetten voor een soort online stage?

Actie Ora distributie 2
21 dec: Voedselhulp

Voor deze actie zochten we de samenwerking met een lokale christelijke hulpverleningsorganisatie die regelmatig voedselpakketten uitdeelt. In totaal konden we 22 voedsel- en hygiënepakketten uitdelen aan families in Haifa, ongeacht hun religieuze achtergrond.

Parry bouw 14dec2021
20 dec: Bouwen

“Over 7 maanden zal het bouwskelet staan, heeft de aannemer ons verzekerd.” Het zijn de woorden van het hoofd van de Sisters of Nazareth-school, afgelopen juni.

Nu de bouw vordert, is duidelijker te zien hoe groot het bouwterrein is.

BenGurion met copyright
17 dec: Winter in Haifa

Het winterseizoen is begonnen in Israël. Tot begin december konden we in korte mouwen lopen maar nu is het koude weer en de regen eindelijk gekomen. In Haifa dalen de temperaturen tot een gemiddelde van 13 graden overdag en 7 graden in de nacht. Nog prima temperaturen voor Nederlandse begrippen. Toch is het hier koud.

Carnival Nancy Nour 2
19 feb: Carnaval in Israël?

Het huidige Israël heeft tot 1922 deel uitgemaakt van het Ottomaanse rijk (14e eeuw-1922). In die tijd was de islam de hoofdgodsdienst en werden joden en christenen gezien als minderwaardige burgers van dit rijk. Pas toen het Ottomaanse rijk in verval raakte konden joden en christenen openlijk hun geloof uitdragen.

Staking2015nr2
18 feb: Christelijk onderwijs in Israël

Christelijke Arabische scholen doen het goed in Israël. Hun slagingspercentage ligt boven het landelijk gemiddelde en de school van de Sisters of Nazareth staat zelfs in de landelijke top tien. Er wordt binnen de christelijke gemeenschap veel waarde gehecht aan onderwijs en studeren wordt gestimuleerd.

Op de hoogte blijven?

Abonneer u dan op onze nieuwsbrief!